Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers

 • Belastingdienst gesloten op 29 mei
  on 25 mei 2023 at 07:00

  Op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) zijn wij gesloten. De BelastingTelefoon en ons webcareteam zijn dan niet bereikbaar.

 • Achterstand betalingsregeling bijzonder uitstel? Voorkom dat we deze intrekken!
  on 22 mei 2023 at 16:00

  Bent u ondernemer en maakt u gebruik van de betalingsregeling voor de belastingschuld door het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis (betalingsregeling bijzonder uitstel)? En voldoet u niet aan de voorwaarden voor deze betalingsregeling? Dan krijgt u half juni een brief waarin wij aankondigen dat wij de betalingsregeling intrekken. Voorkom dit en kom nu in actie!

 • Belastingdeurwaarders denken mee met ondernemers
  on 4 mei 2023 at 16:00

  Bent u ondernemer en maakt u gebruik van de betalingsregeling bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis? En voldoet u niet aan de voorwaarden voor deze regeling? Dan kunt u bezoek krijgen van een belastingdeurwaarder. Die komt langs om samen met u te zoeken naar oplossingen voor uw betalingsachterstand.

 • Voortaan ontvangt u betaalinformatie in plaats van een acceptgiro
  on 24 april 2023 at 11:30

  Per 1 juni verdwijnt de acceptgiro als mogelijkheid om belasting of toeslagen terug te betalen. Om die reden zijn we gestopt met het sturen van acceptgiro’s. In plaats daarvan ontvangt u voortaan brieven met betaalinformatie waarin precies staat hoe u kunt betalen.

 • Verblijfskosten eigen rijders: bedrag 2023 vastgesteld
  on 19 april 2023 at 08:00

  Transportondernemers die meerdaagse of op meer dagen internationale ritten maken, mogen, onder voorwaarden, als verblijfskosten een vast bedrag per gereden dag ten laste van hun winst brengen.

 • Valse e-mail in omloop over controleren van uw UBO-gegevens bij Kamer van Koophandel
  on 27 maart 2023 at 10:00

  Wij waarschuwen u voor een valse e-mail (phishing). Deze lijkt afkomstig van de Belastingdienst. Maar dat is dus niet zo. Klik niet op de link en download niets. Verwijder de mail direct.

 • Nieuwe versie vragen en antwoorden fosfaatregelingen melkveehouderij
  on 22 maart 2023 at 16:00

  Op 15 maart 2023 is een nieuwe versie gepubliceerd van ‘Vragen en Antwoorden fiscale aspecten Fosfaatregelingen melkveehouderij’. De aanleiding hiervoor was de beantwoording van prejudiciële vragen door de Hoge Raad op 30 september 2022 (ECLI:NL:HR:2022:1344). In de nieuwe versie staan de actuele standpunten van de Belastingdienst over de onderwerpen ‘bestaande meerjarige leasecontracten met een koopoptie van fosfaatrechten’ en ’tijdelijke ter beschikking stelling van fosfaatrechten’.

 • Vragen en antwoorden fiscale aspecten opkoopregeling voor veehouders
  on 15 maart 2023 at 12:15

  Hebt u een veehouderijbedrijf dicht bij een Natura 2000-gebied? Dan kon u vrijwillig deelnemen aan de regeling ‘Maatwerk Gerichte Aankoop en beëindiging veehouderijbedrijven (MGA-1)’. Hebt u dat gedaan, en wilt u meer weten over de gevolgen voor uw belastingzaken? Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u in de notitie ‘Vragen en antwoorden fiscale aspecten inzake RPAV-1 c.q. MGA-1’.

 • Valse e-mail in omloop over nieuw bericht in Berichtenbox van MijnOverheid
  on 6 maart 2023 at 15:45

  Wij waarschuwen u voor een valse e-mail (phishing). Deze lijkt afkomstig van de Belastingdienst of MijnOverheid. Verwijder de e-mail direct en scan de QR-code in de mail niet.